Träna tillsammans

Träning är ett intresse som många människor har och att dela detta med någon i ens närhet har en mängd olika fördelar. Hos den som inte involverar träning i sin vardag så kan det hela verka som ett stort projekt som tar upp en stor del av vardagen. Därför kan det ibland vara svårt att i en relation få förståelse för träningens innebörd om man har helt olika syner på det hela. Prioriterar den ena parten i ett förhållande att ligga på soffan och titta på tv, medan den andra hellre är ute och gör aktiva saker, kan den bli så att den gemensamma tiden för varandra minskar. Därför är synen på en aktiv livsstil för många väldigt viktig när de letar efter en partner. Idag finns det till och med speciella datingsidor för den som letar efter en partner som har ett lika aktivt liv som en själv. Även hos vanliga datingsidor brukar man kunna söka efter andra personer som har ett brinnande intresse för träning. På så sätt kan man hitta någon som man kan dela denna livsstil med och detta har ett flertal olika fördelar.

Att träna tillsammans med någon annan kan göra det hela mycket roligare. Istället för att träffas över en kaffe så kan ni ta en omgång i löparspåret tillsammans eller gå på ett pass som ni båda tycker är roligt. Dessutom gör detta att du hinner med två viktiga delar i din vardag på en och samma gång och på så sätt får mer tid över till annat i din vardag.

Utöver att det hela kan göra träningen mer underhållande så är chansen att du lägger av med din träning mindre om du gör det hela tillsammans med någon. Ni har då tillsammans gått in i denna utmaning och om du ger upp så lämnar du den andre ensam i det hela, vilket ingen vill göra mot en vän eller partner. även variation i träningen kan minska chansen. På de flesta gym finns det ett tiotal olika pass som man kan anmäla sig till. Känner du att ditt engagemang för träningen börjar minska så kanske det är dags att prova på en helt ny träningsform istället.

Träning ska vara roligt och att ha ett mål brukar göra att det hela går lite lättare. Många tränar utan att ha en riktig bild av vart de vill komma och detta gör att chansen för förlorat fokus ökar, då man egentligen inte har fokus på någonting specifikt. Du och din partner kan tillsamman anmäla er till ett lopp av något slag som kräver en prestation som är rimlig för er att klara av. Många stora tävlingar såsom Vätternrundan och Vasaloppet finns idag i kortare varianter, vilket kan passa bra även för den som aldrig varit med om ett lopp tidigare. Trots att ni i loppet tävlar mot varandra, så kan ni genomföra det hela som ett team och vara både glada och stolta över att ni tog er igenom det hela, med alla förberedelser inkluderade, tillsammans.